Emil fra Lønneberg - Filmspot - Katholt

Emil fra Lønneberg - Filmspot Katholt Vi kender vidst alle den kære lille frække og kvikke dreng Emil fra Lønneberg eller som den svenske tv serie hed " Emil av Lönnerberga. Den meget kendte tv serie som blev til efter Astrid Lindgrens bøger om drengen Emil. 

Blev optaget på en gård ca 15 Km. fra Lønneberg " Lönneberga " 

Gården kaldes Katholt " Katthult og er en nødvendighed at besøge når man er i området og skal besøge parken Astrid Lindgrens Verden. Denne ligger ca 20 Km fra Mariannelund og mellem Vimmerby hvor parken ligger og Mariannelund ligger Katholt. 

Når man køre gennem sverige ser man næsten hver eneste øjeblik man køre forbi en gård et historisk tilbageblik, hvor tankerne næsten heletiden falder tilbage på Emil fra lønneberg, for næsten alle husene ligner nemlig Katholt.

Så på turen til Katholt kommer men udentvivl i rette stemning. 

Selv i højsæson er det intet problem at besøge Katholt og uden for Katholt er der en fin lille parkeringsplads hvor selv folk med Campingvogn kan holde.

Der er et lille stykke om til gården, og vejen der op er som taget ud af tv serien. 


Indgang til Katholt

Hegnene er som den gang og det hele ligner det vi alle husker.
Når man så når helt op kan man selv vælge hvor man betaler entre som er 20 kr for børn og voksne og børn under 6 år er gratis.


Det " Gamle træskur "

Det vi alle tænker på når man siger Eeeemiiiiiillll er vel nok han lille skur som han sad og snittede sine små fine træ figurer i.
Og sørme om det ikke står som det skal og dog, det gamle træskur som man filmede i brændre desvære helt ned i 2005 men er i dag næsten bygget
op som det stor den gang.


Katholt

Men gården ser ihvertfald ud som den gang og dog, det lille indgangspati som i 1971 var helt rødt og med 2 små vinduer og en gul dobbelt
dør er i dag bygget lidt om, men det ødelægger på ingen måde oplevelsen i at være der hvor det hele skete.

Det gamle lokum

Der er også Lokummet som vi nok alle husker for dengang hvor Emils far sad fast halvt hængende ud af i silende regnvejr.


Alfreds hus

Der er selvfølgelig også det fine lille hus hvor Alfred bor. Det er idag et lille spise sted og bygningen der ligger lige bag værkstedet er idag en souvinier
butik hvor det selvfølgelig er et must at købe den orginale gamle træ bøsse som Emil fik af Alfred.

 

 

 


Du finder det her: ---- Google map Link

 

 

 

Dansk tekst & foto  © 2014 - Jacob Varberg