Torsk og hummer - Tirsdagsdyk

Fortællinger fra en dykker!
Lyngsbo ved Fredericia
Tekst og foto Jacob Varberg 29-5-2011

Vi mødtes hos undertegnede kl 6:00 og kørte mod lillebælt.

I dag gik turen til Lyngsbo, lige ved siden af Ammoniak Havnen. Her dykkede vi ud fra stranden lige i svinget op til Lyngsbo Lejren.

Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst var i vandet med dykkerudstyr på, men alt gik bare helt perfekt og strømmen var lig nul. Vi svømmede et godt stykke hen af stranden og kiggede på det utrolig flotte dyreliv. Jeg tog en del billeder, som ikke rigtig lige ville lykkedes, da jeg havde fået stillet kameraet på hele 800 ISO, så næsten uanset hvad jeg gjorde blev billederne for lyse, Ja, uheldigvis havde jeg glemt at få mine kontaktlinser med, så jeg kunne ikke se hvad kameraet stod på under vandet.

Kjeld fangede en dejlig stor torsk, mens jeg kigge lidt på en fin hummer. Lad os håbe, at der ikke komme nogle og tager den med på land, da der jo så ikke vil være den at kigge på mere. Og det er da skidt for jeg skal da i med kameraet indstillet rigtig, så jeg kan få et godt billede af den.Andet dyk gik vi ud før ammoniak havnen og svømmede med den nu tiltagende strøm hen mod nettet. Utrolig flot at se spunserne flot begroede med søpunge og andet dyreliv. 

Ud over den lidt ringe sigt i vandet var også millioner af vandmænd og små brandmænd. Heldigvis blev jeg ikke selv brændt i dag.

Og tak til Kjeld for en dejlig tur.

Herunder følger billeder fra vores lille tur.   
    Søpunge

   

   
                                               Søanemone
   

   

   
   Brand Og vandmand
   

   
    Kjeld Terp Andersen
   

   
                                            Aftensmad til 5 +
   
        Snegle angreb
   

         En lille krappe                Den dejlige Hummer


Foto og tekst © Jacob Varberg 2011 --> © Copyright