Praktisk at vide

Rhodos
Praktisk at vide

Apoteket har åbent i de normale butikstider, men der findes altid et apotek, der har åbent hele døgnet. Spørg din guide eller på dit hotel hvilket apotek, der holder åbent 24 timer i døgnet.

Bankerne er åbne mandag til fredag fra 08.00 - 14.00, men enkelte banker samt vekslingskontorer har åbent på andre tider. Det kan være en god ide at sammenligne vekslingskurserne.

Bus kan du køre med til mange forskellige byer på Rhodos, men vær opmærksom på, at det kan tage tid, og ofte er bussen uden aircondition. Busserne afgår fra Mandrakihavnen og kører Langs hovedvejene på både øst- og vestkysten.

Butikkerne har åbent mandag til lørdag fra 09.00 -13.30. Tirsdag, torsdag og fredag holder de også åbent om eftermiddagen mellem kl. 17.00 - 20.30. Søndag Lukket. I sommerperioden findes der butikker, der holder åbent udover disse tider. Turistbutikker kan have åbent næsten hele døgnet rundt.Leje af bil er en god ide, hvis man ønsker at se Rhodos på egen hånd. Der findes mange udlejningsbureauer med varierende kvalitet og priser... Avis er verdenskendt for sin gode service, kvalitet og sikkerhed.

Myg kan i visse perioder være til besvær. De fleste supermarkeder sælger effektive myggemaskiner. Myggemidlet, der anvendes i maskinerne er vældigt stærkt og ikke godkendt i Skandinavien. Har man allergi, skal man være forsigtig med anvendelse af disse myggemaskiner.

Posthuset har åbent på hverdage fra 08.00 - 14.00.

Shopping
Shoppingmulighederne er bedst i Rhodos by. Her findes et stort udvalg af mærkevarer. Disse butikker finder du i centrum af byen - ved Cypern pladsen. Den bedste lokale frugt samt ferskvarer købes på et af byens markeder. Det mest populære marked finder du ved idrætsstadion hver torsdag. I den gamle by kan man købe souvenirs, skind og guld. Juvelbutikkerne handler med smykker af høj kvalitet. Men vær opmærksom på at kontrollere hvilken slags guld og sølv, du køber. Ædelmetallerne har ikke altid samme kvalitet, som den vi kender hjemmefra.

Solen er stærk i sommerhalvåret, så du skal være meget forsigtig, specielt ved middagstid. Tænk på at du bliver flottere solbrændt, hvis du giver huden tid til at vænne sig til solen. Kontakt altid lægen hvis du skulk blive solskoldet.

Vand fra hanen kan sagtens drikkes