Blue Hole

Egypten
Blue HoleDet Blå Hul ligger lidt nord for Dahab. Ca. 1,5 times kørsel, 90 - 100 km fra Sharm el Sheikh. Muhammed har en ven, der kører taxa, og han vil gerne køre for os, så vi kan komme til det berømte dykkersted Blue Hole, der ligger tæt ved den lille beduinby Dahab.

Vi har aftalt, at det skal koste 350 LE for hele dagen.
Vi bliver hentet kl. 8 på hotellet og kører en flot tur op igennem ørkenen med udsigt til bjerge og kløfter. Forbi beduin byer i stenørkenen. Flotte veje uden store udsving og trafik. Det eneste minus er, at vi kører i chaufførens privatbil, og den er utæt, så osen trækker lige ind i bilen. Det er et problem. Vi må have alle vinduer åbne. Han kører dog meget pænt, men luften giver lidt kvalmefornemmelser. Undervejs er der militære kontrolstop. Hvor er vi fra? Hvor skal vi hen? Hvornår kører vi tilbage?

Vi kommer endelig til Det Blå Hul. Om end med lidt besvær, da de sidste km fra byen Blue Hole kun er beregnet på kameler og jeeps. Og dem kommer der mange af – begge slags.
Når bunden af bilen skraber mod den ujævne vej, må vi ud af bilen og kamelerne overhaler os rask væk. Vores chauffør er ikke ekspert i terrænkørsel. Men det tror pokker med de flotte autostradaer, der er i Sharm el Sheikh området.

Der ligger selvfølgelig en stribe restauranter ved Blue Hole området, så man er slet ikke i tvivl om, hvornår man er fremme. Men vi orker ikke rigtig, og vælger bare stranden, hvor der er en badebro, der går direkte til kanten af hullet. Kvalmen efter køreturen skal lige forsvinde.
Det er et meget flot rev, men måske lidt opreklameret. Blue Hole er et cirkelformet hul i revet, som rejser sig op fra flere hundrede meters dybde. På ca. 50-60 meters dybde er der udgang til det åbne hav. Men her er det ofte gået galt, da der er flere små huler, der ikke fører ud.
Stedet er da også kendt for at være en undervandskirkegård for letsindige dykkere. Men nu har vi kigget ned i det uendelige hul og vi har mærket suget, da vi svømmede hen over det. Det er ca. 50 m i diameter.

Fra Blue Hole kører vi ind til Dahab og parkerer ved THE LIGHTHOUSE, hvor der skulle være godt at dykke.
Dahab er kendt som hippielandsbyen. Og den virker da også rimelig afslappet.Vejen igennem byen giver indtryk af en noget anderledes by, end det vi allerede har set. Der er geder alle vegne. De sviner og roder rundt i skraldespande. Der er murede indhegninger til dem overalt. Men det ser nu mest ud til, at de går udenfor - overalt. 
Da vi kommer ned til stranden, er der restauranter langs hele promenaden. Vi kaster os ned i de nærmeste liggestole og bestiller colaer og kaffe. I alt 15 kr. for 5 colaer og 1 kaffe. Den ene cola kunne vi godt have sparet. Den kommer retur. Heldigvis kan man klare meget med en plastpose mellem to liggestole. 

På tilbageturen kører vi ud til kysten ved Sharks Bay, som også er et dejligt sted.
Derfra kører vi hjem og chaufføren får de resterende 330 LE. Vi har betalt 20 LE, da vi tankede benzin i Dahab. 1 liter koster 1 LE/kr. Så turen har kostet ca. 20 kr. i benzin.Dette afsnit er skrevet af Vita Jakobsen, som selv har været i Sharm El Sheik. Vi takket for at få lov at låne tekst og billeder til disse afsnit. www.turistliv.dk