Alabast

Egypten
Alabaster-fabrikken i Luxor

At kalde dette en fabrik er nok så meget sagt. 
Det er vist bedre at kalde det et værksted. Det bestod i at 3 arbejdsdrenge sad uden for en butik og demonstrerede, hvordan man laver en marmorvase. Efter den korte demonstration viste vores guide forskellen på rigtig og falsk granit, rigtigt og falsk basalt og en håndlavet kontra en maskinlavet marmorvase.

Herefter blev vi vist ind i den lille tilhørende butik. På alle vægge var der hylde op og hylde ned med forskellige marmorfigurer, figurer i basalt og granit. Der var uden tvivl noget for enhver smag. 

Vi var hurtigt opdelt i små grupper, og der kom forskellige sælgere ind og bød os på en drink. Herefter skulle vi selvfølgelig alle købe noget. Og ja, vi fik da også købt lidt. 

Vi så på en granitfigur af Tutankhamon. Men sælgeren ville ikke give os den til den pris vi ville give (200 EGP). Så til sidst, hvor han kunne mærke, at vi ikke rokkede os en meter - så måtte han ty til at sælge en anden figur også. Det gjorde han ved, at spørge om, der var noget andet, vi kunne lide. Det var der selvfølgelig. Så lavede han en speciel god pris kun til os, på 300 EGP for begge figurer - og ja, så slog vi altså til. Det var måske lidt dyrt, men vi føler selv at det var pengene værd. Så er det jo lige meget, hvad vi gav for tingene. Må da også indrømme, at begge figurer pynter pænt på vores reol.