Giza Pyramiderne i Cairo

Egypten
Giza-pyramiderne i Cairo


Skal man til Cairo, bør man tage et smut forbi de berømte Giza-pyramider. Turen igennem Cairo er efter danske forhold fuldstædig sindssyge. Bilerne kører side om side og ingen af dem holder sig i de afstribede vejbaner. Det er nu heller ikke helt nemt, for på vejen kan man nemt møde både et æsel med vogn, eller en mand, der kommer trækkende med sin vogn med grøntsager.

erudover er der mange biler i alle afskygninger lige fra splinter nye BMWér til gamle faldefærdige Isuzu-busser. Alle i et stort virvar med os og en masse dytten af hinanden. Endvidere går de lokale bare, hvor det passer dem.Pyramiderne er et utroligt flot syn. Højt hævet over byen Giza, står de majestætisk og troner i den bagende sol. Vi besøgte dem med bus, og det første der skete var, at vi blev kørt op bagved, til et plateau, hvor vi kunne tage billeder af alle 3 pyramider på samme tid.Skulle man have lyst til at komme ind i en pyramide, så er der som regel også mulighed for dette. Er den den største pyramide Cheops, man gerne vil ind i, skal man være heldig og tidligt ude. Der er lidt delte meninger om, hvor mange man lukker ind i denne pyramide. Men de tal vi har hørt er 150 eller 250 personer af to omgange om dagen. Vil man have chancen for at komme ind i denne pyramide, er det derfor en god ide at tage en 2 dages tur til Cairo, da besøget ved pyramiderne ligger på 2-dagen, og man derfor kan komme tidligt i kø. 

Er man ikke så heldig at komme i Cheops-pyramiden, så er der næsten altid åbent i Kefren-pyramiden. Denne pyramide er faktisk synsmæssigt større end Cheops-pyramiden. Men det skyldes blot, at den står på et højere plateau. Faktisk er den kun 4 meter mindre, så det er også en ordentlig en. 

 Det er helt sikkert en kæmpe oplevelse at være inde i en pyramide. 
Det er et utroligt bygningsværk, som er så enormt, at man næsten ikke kan forstå det. Så er muligheden der, så er vores råd... Gør det!! 

Ved siden af Cheops-pyramiden ligger der et af de store solskibe, som blev fundet ved siden af pyramiden. Her skal man betale for at komme ind, men det er helt sikkert en ting man også bør overveje, for det er et utroligt syn at set dette meget store skib. Tænk at bruge så mange ressourcer på at bygge et skib til en død mand... Hele solskibet er blevet restaureret, og hænger nu under loftet i en stor bygning.Foran de imponerende pyramider ligger Sfinksen, som en gigantisk vogter bestående af en løvekrop med menneskehoved. Denne enorme sten er lavet af et stort stykke sten, som Kefren valgte skulle blive i steder for at få den fjernet. Ved siden af ligger dødetemplet, hvor man balsamerede Kefren.