Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

Webdesign by Varberg
 

Webdesign by Varberg

:: Forsiden   :: Rejsemål   :: Vejret  :: Kontakt os  

Africa

Rhodos:

Forside
Vejret
Mini Palør
Praktisk at vide
Rejseselskaber
& Rejseforsikringer


Seværdigheder:

Rhodos by

Filérimos Bjerget
Filérimos Akropolis
Filérimos Kloster
Filérimos Korset

Lindos Akropolis
Lindos Den hvide by
Monte Smith
Mandraki Havnen
Ridderne Hospital

Rodini Parken

Fakta:

Dodekaneserne
Grækenland i tal
Historie
Historie i tal


Dykning:
Padi dykker
 

 

 

 
Rhodos > Riddernes hospital

Rhodos
Riddernes hospital

Ridernes Hospital blev bygget i perioden 1440-1484. Selve bygningen som stadig i dag er i fuldkommen stand, vidner om ordenens oprindelige formål hvor hospitalsriddere havde til opgave med den opgave at pleje sårede og syge pilgrimme på vej til det hellige land – og senere korsfarere. I dag er der øens arkæologiske museum, som bl.a. er kendt for en samling af keramik.

Riddernes gade ligger lige om hjørnet. Den betegnes som Europas bedst bevarede middelaldergade – helt uforandret gennem mere end 400 år. Den er ca. 200 m. lang. I denne gade lå de fleste herberge, hvor ridderne mødtes til selskaber, diskussioner og almindeligt socialt samvær. Det flotteste herberg er det franske, som er let genkendeligt på sine mange våbenskjold og inskriptioner. Vandafløbende er udformet som krokodiller.
Kort efter riddernes ankomst i 1309 opførte de et prægtigt palads på det højeste punkt i byen. Der er desværre kun få rester tilbage af dette palads i dag. Under et angreb i 1522 blev de øverste etager meget beskadiget. Under den tyrkiske besættelse blev paladset anvendt til fængsel. Det palads vi ser i dag er en rekonstruktion udført af italienerne.
På italiensk vis er den indre gård udsmykket med en række romerske og græske figurer. Pladsen indeholder en del smukke kunstværker, især nogle pragtfulde mosaikgulve, mange importeret fra Kos. Men der er også smukke gamle møbler, gobeliner fra Frankrig, renæssance stole fra Italien, porcelæn fra Tyskland.

 
  Africa
 
Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

 
Webdesign by Varberg


- eXTReMe Tracker -
- -  Siden har eksisteret siden 13 August 2006