Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

Webdesign by Varberg
 

Webdesign by Varberg

:: Forsiden   :: Rejsemål   :: Vejret  :: Kontakt os  

Africa

Rhodos:

Forside
Vejret
Mini Palør
Praktisk at vide
Rejseselskaber
& Rejseforsikringer


Seværdigheder:

Rhodos by

Filérimos Bjerget
Filérimos Akropolis
Filérimos Kloster
Filérimos Korset

Lindos Akropolis
Lindos Den hvide by
Monte Smith
Mandraki Havnen
Ridderne Hospital

Rodini Parken

Fakta:

Dodekaneserne
Grækenland i tal
Historie
Historie i tal


Dykning:
Padi dykker
 

 

 

 


Rhodos > Lindos Akropolis

Rhodos
Lindos Akropolis

Man bør når man tager til Rhodos besøge byen Lindos. Det er ganske vist et sted med mange turister, men absolut et besøg værd.

Lindos er den eneste af Rhodos´ tre antikke byer, der stadig den dag i dag består som bysamfund. En af grundende hertil kunne være, at dens naturhavn er den eneste på øens østkyst.

Hvis man vil gå derop til fods, følger man blot skiltene igennem byen. Efter ca. en tredjedel passerer man Mariakirken. Man kan blive fragtet ad æselryg til målet, men ofte af en anden og noget længere vej. Bjerget rejser sig trinvis fra nord mod syd i fire plateauer. På den første kan man tage en pustepause og nyde udsigten til stranden. Her kan desuden ses åbningerne til tre cisterner, et tårn fra byzantisk tid og flere søjlebaser med inskriptioner. Når man omsider når toppen går man igennem en hvælvet indgangsport og befinder sig pludselig midt i oldtiden. Ved væggene står antikke altre og sokler fra monumenter, udenfor ser man en mur og ovenpå den er par søjler. Disse søjler er resterne af en søjlehal, der strakte sig over hele Akropolis med en længde på 87 meter.

De slanke søjler i Athenetemplet stammer fra det 4. århundrede f. Kr. Men sine ca. 22 meter i længden og 8 meter i bredden er templet relativt lille. Herfra er der en uhindret og helt fantastisk udsigt til alle verdenshjørner. Det ene smukke panorama afløser det andet.

Åbningstider er juli-oktober mandag 12-18.40 og tirsdag-søndag 8-18.40. resten af året tirsdag til søndag 8.30-15. entré 6 euro.


 

  Africa
 
Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

 
Webdesign by Varberg


- eXTReMe Tracker -
- -  Siden har eksisteret siden 13 August 2006