Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

Webdesign by Varberg
 

Webdesign by Varberg

:: Forsiden   :: Rejsemål   :: Vejret  :: Kontakt os  

Africa

Egypten:

Forside
Rejsetips
Vejret

Hurghada:

Byen Hurghada

Hotel Zahabia:


Zahabia Resort
Hotellets butikker
Midos Sandflasker
En sandflaske skabes

El Gouna:

Billede galleri

Cairo:

Egyptisk Museum
Papyrus-institut
Pyramiderne


Luxor:

Alabaster
Hatshepsuts Tempel
Karnaktempel
Kongernes Dal
Luxortempel
Memnon-kolosserne
Nilen


Sharm el Sheikh:
Sharm e Sheikh-området
Blue Hole
Bådtur
Hotel Mexicana
Old Market
Naama Bay


Historie:


Egyptens guder
Egypten i tal
Livet efter døden
Om Pyramiderne & Sfinksen
Tidernes Egypten
TutankhamonDykning og Snorkling:

Colona Divers
Sharm El Naga

Diverse:

 
 

 

 
Egypten > Sharm el Sheikh > Området

Egypten
Sharm el Sheikh-området

Vores vinterferie går denne gang til Rødehavet ved det egyptiske dykkerparadis Sharm el Sheikh på Sinai halvøen. Langs den ca. 50 km lange kyststrækning ud for Sharm el Sheikh finder du nogle af verdens flotteste koralrev. Flere steder begynder koralrevet helt inde ved kysten. Det er et sandt mekka for dykkere og andre, som vil opleve havets fantastiske liv. Du behøver blot en maske og en snorkel. Du kan selvfølgelig også tage på tur med en båd med glasbund.

” Det må være havets paradis” udbrød vores dengang 14 årige datter om koralrevet, da hun oplevede det ved Eilat mange år tidligere.
Har man én gang oplevet koralrevet, er det en oplevelse man altid husker.
I Sharm el Sheikh skinner solen stort set altid, og klimaet er tørt og varmt året rundt, med en vandtemperatur, der konstant ligger på 22 - 29 grader.

Sharm el Sheikh området er delt op i to områder. Det gamle Sharm el Sheikh, som er den oprindelige fiskerby og Naama Bay, der er det store turistområde.

Den 6. december kl. 14 lokal tid (kl. 15 DK tid) lander vi ørkenen i Sharm el Sheikh International Airport. Flyvetid ca. 5 timer. I flyet har vi allerede udfyldt visa papirerne.
Det forventede kaos i lufthavnen er der intet af. Visa check og sikkerheds check, inden vi kommer frem til bagagen, foregår let og hurtigt. Bagagen står allerede klar - også én med en bagagevogn (5 LE/kr.). Og så begynder menageriet, med folk der tilbyder at hjælpe – læs tjene penge. Intet er gratis.

Kærlighed ved første blik er det bestemt ikke. Allerede uden for lufthavnen møder vi egyptere, der forsøger at vride penge ud af nyankomme turister ved at kræve betaling (50 LE/kr.) for at løfte kufferten op i bussen. De bliver allerede aflønnet for det arbejde. Men der ryger diskret nogle sedler op til chaufføren fra hans "hjælpere" inden afgang.

Der går et par dage, hvor vi forsøger at vænne os til egypternes noget påtrængende handelsteknik. Og af de 2 strande vores bus kører til, havner vi første dag på en, ganske vist dejlig strand, med masser af flotte farvestrålende fisk i det blå hav. Men koralrev. Nej. Humøret er dalende. Er det bare totalt opreklameret. Næste dag vælger vi derfor at køre med bussen til den nærmeste strand Diamond Beach ved Iberotel Grand Sharm, 5 minutters buskørsel fra hotellet. Og her er Paradise koralrevet, der giver overskud til konstant at forhandle om taxapriser og svare eller ikke på ”where do you come from?” – ”what’s your name?”.
Men koralrevet – det er attraktionen her, det bliver man aldrig træt af.

Dette afsnit er skrevet af Vita Jakobsen, som selv har været i Sharm El Sheik. Vi takket for at få lov at låne tekst og billeder til disse afsnit. www.turistliv.dk

 


 

  Africa
 
Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

 
Webdesign by Varberg


- eXTReMe Tracker -
- -  Siden har eksisteret siden 13 August 2006