Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

Webdesign by Varberg
 

Webdesign by Varberg

:: Forsiden   :: Rejsemål   :: Vejret  :: Kontakt os  

Africa

Egypten:

Forside
Rejsetips
Vejret

Hurghada:

Byen Hurghada

Hotel Zahabia:


Zahabia Resort
Hotellets butikker
Midos Sandflasker
En sandflaske skabes

El Gouna:

Billede galleri

Cairo:

Egyptisk Museum
Papyrus-institut
Pyramiderne


Luxor:

Alabaster
Hatshepsuts Tempel
Karnaktempel
Kongernes Dal
Luxortempel
Memnon-kolosserne
Nilen


Sharm el Sheikh:
Sharm e Sheikh-området
Blue Hole
Bådtur
Hotel Mexicana
Old Market
Naama Bay


Historie:


Egyptens guder
Egypten i tal
Livet efter døden
Om Pyramiderne & Sfinksen
Tidernes Egypten
TutankhamonDykning og Snorkling:

Colona Divers
Sharm El Naga

Diverse:

 
 

 

 
  Egypten > Diverse > Ferie og rejse tips

Egypten
Ferie og rejsetips Drikkepenge (Bakshish)

Når du ankommer til Egypten
Husk at købe noget drikkevand ombord på flyet, så du har noget når du ankommer i lufthavnen og til turen i bussen til hotellet.
Du vil fortryde at du ikke fik det købt i flyet...
Husk at købe vand sidste gang personalet i flyet kommer forbi med vandvognen.

På restauranten
Det er normalt at give 10% af det man har spist og drukket for på restauranter. Hold dog lige øje med regningen, da der nogle gange allerede er lagt drikkepenge i prisen. Men det fremgår ganske tydeligt af regningen. Men husk, når der gives drikkepenge, så gør det diskret, da du ellers vil såre modtagerens stolthed.

På hotellet
Det er normalt at give drikkepenge til den piccolo, der bærer bagagen op til værelset. Mellem 5-10 kr. / EGP er normalt at give. Men husk, når der gives drikkepenge, så gør det diskret, da du ellers vil såre modtagerens stolthed.

Rengøringspersonalet
Her bør man ligge ca. 40 kr./EGP om ugen, gerne fordelt over flere dage, så får man gjort ekstra godt rent. Men husk, når der gives drikkepenge, så gør det diskret, da du ellers vil såre modtagerens stolthed.

Toiletbesøg
Det koster normalt 1 kr./EGP at benytte et offentligt toilet. Dette er for at få et stykke toiletpapir. Dog er det ikke meget papir man modtager, så det er en god ide altid at have en pakke servietter i lommen. Men husk, når der gives drikkepenge, så gør det diskret, da du ellers vil såre modtagerens stolthed.

Fotografi
Du vil tit blive spurgt eller henvist til at godt sted at fotograferer af de lokale egyptere. Men du skal altid huske, at dette koster drikkepenge. Du skal dog ikke give mere end 1 kr. / EGP for denne service. Disse egyptere er alle vegne, så det er en god idé at aflurer, hvor de fører andre turister hen, og så selv tage billedet bagefter. Husk dog på, at det er en god ide at have mindst et billede med hjem, hvor man er fotograferet med en egypter, da dette jo er et godt minde. Dette koster selvfølgelig også 1 kr. / EGP.

Ønsker man ikke hjælp fra de lokale, skal man bare sige La´a sjokrAn, som betyder nej tak på arabisk.

Stort A udtales som A i Anders, lille a udtales som a i and.

     - - - - - - - - - -

Internettet - WebCafe

Der findes et hav af små internetbutikker og prisen svinger fra 10 til 20 kr. / EGP pr. time. Typisk afregnes der pr. påbegyndte kvarter eller pr. halve time. Der er som regel installeret MSN Messenger på alle maskinerne.
Har man sin egen bærbare pc med, er det nogle steder muligt at anvende denne, og så er man jo frit stillet, hvad angår programmer man kan og vil benytte.

Det er ikke verdens mest hurtige forbindelser i Egypten, men de er ved at få skiftet til ADSL flere steder, hvilket gør det muligt at bruge f.eks. Skype til telefoni til familie eller venner i Danmark. Dette kræver dog lige, at man har et sæt høretelefoner og mikrofon med til sin bærbare pc.

     - - - - - - - - - -

.

  Africa
 
Webdesign by Varberg

© Webdesign by varberg.dk ©

 
Webdesign by Varberg


- eXTReMe Tracker -
- -  Siden har eksisteret siden 13 August 2006